Aile Birleşimi

Aile Birleşimi

Aile Birleşimi

Almanya Aile Birleşimi Sınavı / A1

 

English first, Almanca yeterlik sınavları uygulayan yetkili bir kurumdur. Alman sınav kuruluşu uluslar arası sınavlarını uygulayan merkezimiz Almanya oturum vizesi almak isteyen vatandaşlar (Almanya Aile Birleşimi Sınavı) dâhil, YÖK tarafından kabul edilen ve üniversitelerde Almanca için istenilen yeterlilik alanlarında hizmet sunmaktadır.

 

Sınavı Geçme Garantisi

 

English first öğrencilerine sınavı geçme garantisi vermektedir. Kursa düzenli devam eden ve ödevlerini yapan öğrencilerimiz hangi sebepten dolayı sınavda başarısız olursa olsun,tekrardan herhangi bir ücret alınmadan öğrenci sınavı geçene kadar ücretsiz hazırlanacaktır.

 

Aile Birleşimi (Familienzusammenführung) Nedir?

 

 

Almanya'da yaşayan veya uzun süreli oturum hakkı olan biriyle evlenen her Türk vatandaşı aile birleşimi vizesi ile Almanya'ya gidebilmektedir. Eşle aile birleşimi yapılabildiği gibi, çocuklarda ailelerinin yanına aile birleşimi vizesi ile Almanya'ya gidebilirler. Ancak Alman Hükümeti, aile birleşimi yapabilmek için bazı şartlar aramaktadır. (UYUM/ENTEGRASYON YASASI).

 

Almanya'ya gidecek kişi Almanya'daki yaşama daha kolay uyum sağlayabilmesi için öncelikle:

 

1- Alman Konsolosluğunun aile birleşimi vizesi için gerekli gördüğü Almanca dil yeterlilik sınavınıbaşarıyla geçmek zorundadır.

 

2- Aile birleşimi yapanlar Almanya'da mutlaka sağlık koşullarına uygun ve güvenli bir konutta oturmaları gerekmektedir. Hatta Almanya'daki yaşanacak evin büyüklüğü bile önemlidir. Almanya'da yaşayan eşin evinin kira kontratına bakılır ve uygun olup olmadığına karar verilir.

 

3- Türkiye'den giden kişi Almanca dilini tam olarak konuşamayacağı için iyi gelirli bir işe girmesi hemen mümkün olmayabilir. Bu nedenle Almanya'da yaşayan kişiden son üç aya ait maaş bordrosu veya işyeri sahibi ise gelir beyan etmesi istenir. Böylece buradan giden kişi ile birlikte yaşamları garanti altına alınmış olur. Normalde aylık gelirden aylık genel giderler düşer (kira, borçlar vs.) ve kalan para iki kişinin (çocuklar varsa onlarında) yaşamasına yeterli olması önemlidir.

 

4- Türkiye'den giden kişinin Almanya'da bir sağlık sigortasına ihtiyacı vardır. İlk gittiğinizde sigortanız Almanya'daki eş sayesinde sağlanır.

 

Ayrıca Almanya'da bulunan eşle aile birleşimi yapacak kişilerde aranan basit düzeyde Almanca bilgisinin kanıtlanmasına ilişkin bilgi notunu içeren PDF dökümanını buradan indireblirsiniz.

 

Aile Birleşimi İçin Gerekli Evraklar

 

 

1- Temel dil bilgisi sınav sonuç belgesi (sertifika) aslı ve 2 fotokopisi.

 

2- 2 adet ikamet müsaadesi başvuru formu. Bu form Almanca olarak doldurulacaktır.

 

3- En az 12 ay geçerli pasaport. Pasaportunuz 10 yıldan daha eski olmamalı ve vize basılabilmesi için boş sayfası olmalı. Pasaport son medeni hale göre düzenlenmiş olmalı. "evli" ibaresi olmalı ve kadınlarda evlendikten sonraki soyadına göre düzenlenmiş olmalı.

 

4- 3 adet biyometrik vesikalık fotoğraf.

 

5- Başvurana ve eşine ait ayrı ayrı alınmış "Tam Tekmil Vukuatlı Toplu Nüfus Kayıt Örneği" aslı ve fotokopisi. Bu belgede yer alan "Düşünceler" bölümü eksiksiz ve tam olarak doldurulmalı. Daha önceki bütün evlilikleri, anne – baba ve çocuklar vb. Bu belge nüfus dairelerinden alınacaktır. Herhangi bir Nüfus Dairesinden bu belge alınabilir. Başvuru İstanbul Almanya Başkonsolosluğu'na yapılacaksa bu belgenin yeminli tercümandan Almancaya çevrilmesi gerekmektedir.

 

6- Almanya'da yaşayan eş, Alman Vatandaşıysa; Alman kimliğinin fotokopisi. Başka ülke vatandaşıysa pasaportunun fotokopisi, pasaportun oturum müsaadesini gösteren sayfasının fotokopisi.

 

7- Uluslararası evlenme kayıt örneği aslı ve fotokopisi. "FORMÜL B" adı verilen bu belge de nüfus dairelerinden alınacaktır.

 

8- Başvuranın pasaport fotokopisi.

 

9- Evlilik cüzdanının fotokopisi.

 

10- Müracaat şahsen yapılmak zorundadır.

 

11- Başvuru sahibi en az 18 yaşında olmalıdır.